Despre autor
Alina-Maria Duță alina maria duta   Alina-Maria Duță s-a născut la Timișoara, unde, după terminarea liceului, studiază chimia organică, absolvind Facultatea de Chimie Industrială. Urmează masteratul la Universitatea Politehnică, în cadrul aceleiași facultăți.

Descoperă devreme puterea de sugestie a cuvintelor și lumile ascunse între coperțile cărților din biblioteca de acasă, devenind un cititor pasionat. Romantismul lui Teodoreanu și delicatețea lui Mihail Sebastian îi însoțesc adolescența, pentru ca apoi să-i descopere, pe rând, pe cei care îi vor deveni preferați și îi vor influența modul de-a privi universul uman, dintre care Remarque, Camus, Marquez, Simone de Beauvoir, Cesare Pavese, Garcia Lorca, Nichita Stănescu.

Nevoia de a scrie se conturează în anii adolescenței, atunci când își transpune pentru prima oară trăirile în poezie. Bucuria de a scrie rămâne o constantă a vieții sale, poezia fiind interfața prin care își decodifică trăirile. Scrie, de asemenea, scurte povestiri, un jurnal de călătorie și dă glas viziunii proprii asupra existenței prin culegerea sa de cugetări.

ecover_fatum_330x480           instrainare_coperta_330x480

LEVIR RECOMANDA
Frank Herbert frank_herbert_-_1984 Scriitor
" Căutați libertatea și veți deveni sclavii propriilor plăceri. Căutați disciplina și veți găsi libertatea. "