Drumul cărții

Sunt un punct. M-am născut dintr-un punct al minții creatorului meu. Am apărut apoi sub forma unui punct pe hârtie, când a utilizat pentru prima oară creionul său bine ascuțit pentru mine. Din senin, violent și de repetate ori, lângă mine au apărut mai multe puncte. La început am fost foarte surprinsă. Nici nu am știut cum sa reacționez! Apoi, am înțeles ce se întâmpla. Frica unui nou început, teama de eșec, îmi bloca artistul. M-a cuprins și pe mine frica. Dacă aveam să sfârșesc fără ca măcar să fi avut parte de un adevărat început? Câte ca mine nu au avut această soartă nefericită? Nu puteam lăsa acest lucru să se întâmple! Am încercat deci să îmi ajut artistul. Am înțeles că doar prin conexiunea puternică dintre noi se putea produce ceva. Trebuia ca mai întâi, să devenim noi doi un suflet, ca mai apoi să putem vibra în inimile ce urmau să ni se deschidă.

A început în sfârșit să scrie. M-a scris, m-a șters, m-a rescris, m-a tăiat, m-a mototolit, m-a rupt.

A început din nou.

Și din nou.

Și încă o dată.

Nu mi-a fost ușor să suport această durere. Singurul lucru ce m-a ajutat să nu cedez a fost scopul final. L-am avut mereu în minte. CREAȚIA.

După multă muncă m-a privit. Cu ochii umezi și cu degetele tremurânde părea să mă vadă pentru prima dată.  Am crezut că sunt gata, că ne-am atins în sfârșit scopul. Dar am înțeles că el abia începea.

Mi-a deschis o nouă lume. Din multitudinea de puncte de pe hârtie, m-a pus pe ecran. A început să mă bată literă cu literă, virgulă cu virgulă, punct cu punct. Avea loc un proces uimitor. Devenirea. Dintr-o simplă schiță mă transformam în ceva nou. Ceva ce speram să fie de nemaiîntâlnit, de neuitat.

A scris și a tot scris, până când niciunul dintre noi nu mai știa cât a scris. Am constatat cu stupoare la final că tot o multitudine de puncte am rămas. Acum eram doar într-o altă formă. Eram pregătită să spun adio visurilor mele mărețe.

Cred că m-a înțeles cumva. Mi-a simțit dezamăgirea, deoarece înainte să mă salveze a șoptit:

„Universul este infinit și etern, dar până și el este alcătuit din mulțimi de puncte”

Editorial de: Andreea Bianca

Lasă un răspuns

  • Mai multe știri.