Young adult (26)
 • Lumi la răspântie: Atlantida de: Antoinette Wornik 12.54lei

  Când începi sa citești aceasta carte, fii pregătit!
  Pentru ca ea te va constrânge sa abandonezi realitatea exterioara și sa te lași sorbit de vârtejul apelor, spre abisuri, în lumea ascunsa a Atlantidei.
  Aici ți se vor dezvălui taine uluitoare, vei fi inițiat în experiențe ce transgresează limitele mentalului uman, născându-ți avatari, ca sa călătorești prin conștiințe, galaxii, niveluri ale existentei.
  Vei fi părtaș la o iubire care vrea sa sfideze timpul, Legile, alcătuirea ființei, viata și moartea.
  Apoi, te vei trezi zvârlit din nou în lumea ta, amenințată acum cu iminenta colonizării de către creaturi extraterestre ce lupta fără scrupule sa supraviețuiască.
  Infiltrat în Hangar 52, zona fără urme a operațiunilor top secret, vei afla adevăruri întunecate și incredibile despre civilizații non umane.
  Alături de agenții antrenați în combaterea terorismului biologic, iți vei mobiliza voința sa găsești calea pentru a-ți salva semenii de la moarte.
  Dar te vei zbate mereu sa regăsești Atlantida, lumea pierduta în adâncuri…

 • Noaptea eclipsei de: Antoinette Wornik 14.43lei

  Federația Terra, aflata sub conducerea Cupolei, întreprinde călătorii temerare în spațiul cosmic. Insa satelitul lui Jupiter, Europa, ascunde sub crusta sa de gheata pânze bogate de apa limpede, dar și pericole nebănuite. Din voința acestei planete organice ia naștere Matca, o putere necunoscuta, plănuind sa transforme entitățile cu inteligenta artificiala de pe Terra într-o noua civilizație, postumana. Dar neamul atlant al Înțelepților Haruni, cei care veghează de milenii toate formele de viata create din gândirea Marii Conștiințe, trimite semne și mesageri către pământeni, vestindu-i asupra primejdiei.

  Al treilea volum al seriei LUMI LA RĂSPÂNTIE pune întrebări născute din realitatea prezentului: Exista oare riscul ca inteligenta artificiala sa se emancipeze de sub tutela umana? Ar putea ea sa atingă complexitatea naturii biologice, devenind o noua specie, cu o conștiință superioara civilizației noastre?

  Noaptea eclipsei ne îndeamnă sa meditam la valorile umane fundamentale: încrederea, iubirea, dorința de cunoaștere, speranța, puterea de sacrificiu. O carte despre forța și vulnerabilitatea omului și a civilizației căreia i-a dat naștere.

 • Eu sunt numarul patru de: Pittacus Lore 16.41lei

  L-au prins pe Numărul Unu în Malaysia. Pe Numărul Doi în Anglia. Iar pe Numărul Trei în Kenya. Și i-au ucis pe toți… Eu sunt Numărul Patru. Eu sunt următorul.

  NOI
  am putea fi cei care trec pe lângă tine chiar în aceasta clipa.
  NOI
  te privim acum  în timp ce citești.
  NOI
  ne-am putea afla acum în orașul tău
  în cartierul tău.
  NOI
  ne păstram anonimatul.
  NOI
  așteptam sa vina ziua când ne vom regăsi
  NOI
  toți  unii cu alții.
  NOI
  vom fi ultimul bastion – dacă
  NOI
  vom învinge  vom fi salvați  nu numai
  NOI
  ci și
  VOI
  deopotriva.
  DACĀ PIERDEM  TOTUL E PIERDUT.

  „Numărul Patru este eroul generației sale.”  – Michael Bay

  Poate aveați deja niște bănuieli  dar acum puteți fi siguri: extratereștrii sunt printre noi!!! și nu ne vor cu toții binele! De fapt,  cei bine intenționați,  loricii,  sunt extrem de putinii refugiați de pe Lorien,  o planetă mai mică decât Terra,  invadată și pustiită,  jefuită de toate resursele vitale. Invadatorii au venit de pe Mogadore,  secondati de animalele monstruoase din lumea lor natala,  secătuită deja de ei înșiși,  ca rezultat al propriei nesăbuințe.

  Refugiații de pe Lorien sunt noua – noua copii însoțiți de câte un protector. Noua deținători ai Moștenirilor Lorien,  o serie de puteri excepționale care încep sa se manifeste abia în adolescenta și care trebuie sa-i ajute sa-și recucerească și sa-și repopuleze planeta. Cei noua s-au împrăștiat pe Pământ și s-au ascuns, fiindcă, atâta vreme cât nu sunt împreuna, o vraja nu îngăduie sa fie uciși decât într-o anumita ordine.

  Dar și megadorienii se plimba printre noi, în număr mare, nu numai ca sa-i vâneze pe lorici  ci și fiindcă și-au ales planeta noastră drept ținta a expansiunii! intre noi și ei nu stau decât cei noua copii! și tenacitatea cu care ii cauta pe aceștia din urma a dat rezultate: deja au ucis trei! Numărul Patru are cincisprezece ani. Știe ca el e următorul  știe că  odată descoperit  nu va fi cruțat. Dar nu își pierde speranța  fiindcă armele sale  Moștenirile Lorien  încep sa-și facă simțită prezenta – în paralel cu fiorii primei iubiri.

  Numărul Patru se muta dintr-un orășel într-altul, schimbându-și de fiecare dată numele. S-a săturat sa tot fugă, s-a săturat să tot mintă, s-a săturat de singurătate. Vrea sa se stabilească într-un loc, vrea sa-și facă prieteni, vrea sa rămână lângă fata de care s-a îndrăgostit. Dar știe ca are o datorie fata de poporul lui, vede sfârșitul cumplit al lumii sale în viziunile care sosesc odată cu prima lui Moștenire, trezindu-i dorința de răzbunare.

  Ce va reuși și ce nu va reuși sa facă? si, mai ales, va reuși sa supraviețuiască? Răspunsul se află în paginile cărții, care pare să aibă și ea o super-putere: nu-i permite cititorului s-o lase din mana!

 • Puterea celor șase de: Pittacus Lore 16.41lei

  Evenimentele din aceasta carte sunt reale.

  Numele și locurile au fost schimbate pentru a-i proteja pe cei sase lorici care rămân ascunși.

  Exista într-adevăr alte civilizații.

  Unele dintre ele încearcă sa va distrugă.

  • Ei sunt tot mai aproape.
  • Ei sunt pe urmele noastre.
  • Ei știu despre vraja.
  • Ei știu despre moștenirile noastre.
  • Ei știu prea multe ca sa putem crede ca noi vom mai fi vreodată în siguranța.
  • Noi trebuie sa ne găsim unii pe alții.
  • Noi trebuie sa ne unim.
  • Noi trebuie sa luptam și sa câștigam.
  • Noi suntem ultimul bastion.
 • Lupta celor nouă de: Pittacus Lore 16.41lei

  „Am fost pe cont propriu și m-am luptat de unul singur sa rămân în viata, pana în ziua în care l-am întâlnit pe Numarul Patru. Împreuna suntem mult mai puternici. A durat ceva vreme pana sa ne despărțim pentru a-i găsi pe ceilalți. Am mers în Spania sa fac investigații. Am descoperit o ființă mai tânără decât noi, dar la fel de curajoasa. Acum ii cautam pe ceilalți. Dar și ei ne cauta.“

  „Suspans la superlativ intr-un roman care te tine cu sufletul la gura.“The New York Times

 • Delirium: Pandemonium de: Lauren Oliver 18.73lei

  Încerc sa alung amintirea coșmarului meu, gândurile la Alex, gândurile la Hana și la fosta mea scoală, sa le alung, sa le alung, cum m-a învățat Raven.

  Vechea mea viata nu mai exista. Dar și vechea Lena e moarta. Am îngropat-o. Am lăsat-o dincolo de gard, în spatele unui zid de fum și flăcări.

 • Delirium de: Lauren Oliver 18.73lei

  „Îmi plac CS Lewis și Roald Dahl. O iubesc pe JK Rowling pentru lumea unică și vie din Harry Potter. Îl admir pe Ian McEwan pentru felul își construiește personajele. Îl iubesc pe Jeffrey Eugenides, pentru țesătura narativă complexă. Îl admir, de asemeni, pe Stephan King, despre care cred că este unul dintre cei mai mari scriitori ai generației sale.

  Ideea din Delirium mi-a venit după ce am citit un eseu al lui Gabriel Garcia Marquez, în care el spunea că cele mai bune cărți au ca subiect dragostea sau moartea. A doua zi, în timp ce alergam pe bandă, la sala de fitness, mi-am pus întrebarea cum s-ar mai putea scrie în ziua de azi o poveste de dragoste modernă. În același timp, la televizor se tot difuzau reportaje despre posibilitatea izbucnirii unei pandemii şi m-a mirat cât de repede se panichează oamenii când aud astfel de lucruri. La un moment dat, cele două idei s-au combinat și așa am întrezărit subiectul romanului.“ –  Lauren Oliver, interviu acordat pentru childrensbooks.about.com        

  Se spune că leacul iubirii mă va face fericită pe veci.
  Și întotdeauna am crezut asta.
  Până acum.
  Acum totul s-a schimbat.
  Acum aș prefera sa mă infectez cu iubire fie și numai o fracțiune de secundă decât să trăiesc o sută de ani în minciună.

  „O poveste care aleargă cu viteză și o ia în altă direcție la fiecare pagină, cu personaje care mă duc de la afecțiune la frustrare, de la furie la compasiune. O carte pe care o devorezi imediat.“ – Jay Asher

  „Citind această carte veți întâlni o lume în care adolescenții sunt vindecați definitiv, la vârsta de 18 ani, de boala considerată cea mai sinistră: dragostea. Dragostea, pe numele ei științific amor deliria nervosa, reprezintă cauza principală a bolilor cu transmitere sexuală, a stresului, a atacurilor de cord, a sinuciderilor, a atacurilor de gelozie care duc la crimă și, în consecința, dragostea este scoasă în afara legii.“ –  ScienceFiction.com

  „Ați citit vreodată o carte atât de frumoasă încât să vă doară fizic? O carte care să vă facă să râdeți, pentru ca în secunda următoare să izbucniți în lacrimi? O carte care să vă facă să simțiți tot ceea ce simt personajele? Acea carte este Delirium.“ – The Guardian

  „Lauren Oliver e cel mai hot nume din literatura Young Adult în prezent.“ – The Independent

   

   

 • Delirium: Requiem de: Lauren Oliver 18.73lei

  Poate ca o luam razna din cauza sentimentelor noastre.

  Poate ca dragostea chiar e o boala și ne-ar fi mai bine fără ea.

  Dar am ales un alt drum.

  Si, în fond, acesta e rostul evitării operației: sa fim liberi sa alegem.

  Liberi sa alegem inclusiv ce e greșit.

 • Jocurile foamei de: Suzanne Collins 20.28lei

  Bestseller internațional publicat în 32 de țări.

  Ai putea supraviețui în sălbăticie, de unul singur, când toți cei din jur fac tot ce pot ca să nu apuci dimineața următoare?

  Într-un viitor post apocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord se întinde națiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic și sângeros – Jocurile Foamei. Douăzeci și patru de adolescenți sunt răpiți de lângă familiile lor și aruncați în luptă pe viată și pe moarte, televizată în direct și urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă faimos, bogat și… viu. Cine va câștiga cursa nebuna pentru supraviețuire?

  „Pur şi simplu am citit fără să mă pot opri! […] O lectura înrobitoare.” –  Stephen King

 • Jocurile foamei: Sfidarea de: Suzanne Collins 20.28lei

  Sfidarea este al doilea volum din seria Jocurile Foamei. Suzanne Collins continuă într-o maniera magistrală povestea Districtului 12.

  Katniss şi Peeta au câștigat împreună sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând pentru prima oară în istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniți în Districtul 12, după toate încercările înfruntate, convinși că au câștigat o viată sigură și decentă pentru ei şi familiile lor, spera că va urma o lungă perioadă de pace. Dar, în timp ce Katniss şi Peeta parcurg obligatoriul Tur al Învingătorilor, apar zvonuri despre o revoltă printre locuitorii districtelor. Iar ȋn ochii conducătorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Dacă nu vor reuși să convingă națiunea Panemului că sunt ȋn continuare îndrăgostiți nebunește, consecințele ar putea fi dezastruoase…

  „În sfârșit am citit cartea pe care o așteptam cu sufletul la gura: Sfidarea de Suzanne Collins, al doilea volum al fenomenalei serii Jocurile Foamei! Nu doar mi-a împlinit așteptările, și așa foarte mari, dar le-a depășit cu mult! O lectura la fel de pasionantă, chiar mai pasionantă, pentru că acum ești deja foarte atașat de personajele alături de care ai suferit. Iar intriga este incredibila. Nu veți avea somn odată ce ați deschis cartea. Sfatul meu este să o începeți dimineața și să anulați orice program ați avea în acea zi!”Stephenie Meyer

  „Proza cristalină a lui Suzanne Collins are un ritm perfect şi construiește o lume fascinantă. Și mai fascinant este că dincolo de a fi thriller SF plin de aventură, seria strălucește prin abordarea temelor moralității, supunerii, salvării, iubirii şi, mai presus de toate, a sacrificiului. Spre bucuria armatei de fani care o așteptau, cartea este extraordinară. Cei care nu își pot stăpâni curiozitatea până la următorul volum, trebuie să se pregătească pentru o adevărată tortura.”Booklist

 • Jocurile Foamei: Revolta de: Suzanne Collins 20.28lei

  Ultimul volum din seria Jocurile Foamei
  Bestseller internațional publicat in 32 de țări

  Katniss a supraviețuit calvarului Jubileului Pacificării și, împreună cu familia ei și Gale, este la adăpost ȋn Districtul 13. Dar, ȋn haosul final al jocurilor, Peeta a căzut prizonier ȋn mâinile Capitoliului, iar președintele Snow ȋi pregătește o soartă aparte. În timp ce focul revoltei mistuie întreg Panemul, Katniss este sortită să devina simbol al revoluției. Pe măsură ce evenimentele se desfășoară cu repeziciune, ea realizează însă că a fost mai degrabă un pion mutat pe tablă decât liderul celor asupriți. Consecințele devin de negândit pe măsură ce numărul victimelor creste, iar Katniss trebuie sa găsească o soluție ce pare din ce in ce mai imposibilă.

  Revolta, încheierea perfectă a seriei extraordinare începute cu Jocurile Foamei şi continuate cu Sfidarea, va avea peste ani același ecou pe care l-au avut Împăratul muștelor de William Golding si Apocalipsa lui Stephen King.” – School Library Journal

   „Așteptată cu frenezie, încheierea seriei Jocurile Foamei nu dezamăgește nici o clipă. Dimpotrivă, le oferă cititorilor si mai mult decât ar fi putut spera: acțiune, iubire si suferință la cote de neegalat.” Booklist

  „Suzanne Collins, alături de J.K. Rowling şi Stephenie Meyer, este una dintre autoarele ale căror cărți pentru tineri sunt devorate ȋn primul rând de adulți.”Bloomberg

 • Vassa și Noaptea de: Sarah Porter 20.92lei

  Vassa locuieste impreuna cu mama vitrega si surorile vitrege intr-un cartier in care magia e la tot pasul. Babs, proprietarul magazinului din partea locului, are obiceiul de a-i decapita pe hoti si uneori chiar si pe clientii nevinovati. Asa ca, atunci cand trebuie sa iasa la miezul noptii sa cumpere becuri, se prea poate sa fie o misiune suicidara. Noroc ca are un sprijin: o papusa de lemn, ascunsa intr-un buzunar. Cu ajutorul ei, poate ca va alunga blestemul… 

  Inspirat de povestea ruseasca Vasilisa cea Frumoasa, romanul scris de Sarah Porter deseneaza un Brooklyn magic, in care obiectele au suflet si intamplarile se tin lant zi si noapte.

 • Umanii de: Matt Haig 20.92lei

  Nicăieri nu-i ca acasă. Sau poate…?

  Intr-o noapte ploioasa de vineri, profesorul Andrew Martin e gasit fara haine pe strazile din Cambridge. Dupa acest „incident“, nu se mai simte in apele lui. Isi pierde pofta de mancare. Nu mai intelege ce rost are imbracamintea. Pana si sotia si fiul ii par respingatori. Se simte pierdut in randul unei specii necunoscute si uraste pe toata lumea de pe planeta, mai putin pe Newton. Dar Newton e un caine…

  Cine este, de fapt, Andrew Martin? Ce l-a făcut sa-si schimbe complet părerea despre rasa umana?

  „O carte care te face sa razi și sa plângi în același timp.“ – Jeanette Winterson

  „Un roman minunat de haios, palpitant și inventiv. Asemenea lui Kurt Vonnegut și Audrey Niffenegger, Haig folosește convențiile din SF ca sa exploreze și sa satirizeze elegant și convingător concepte precum liber-arbitru, căsătorie, logica, nemurire și mila.“ – The Times

 • Panica de: Lauren Oliver 22.41lei

  Un roman despre prietenie, curaj, frici și speranțe, de la autoarea bestseller-ului Delirium.

  Într-un oraș micuț, unde tinerii suferă de claustrofobie, jocul Panica e singurul care le da sentimentul libertății, prin probele absurd de periculoase.

  Panica începe ca atâtea altele în Carp, un oraș mort, de numai 12.000 de oameni din mijlocul pustietății. Doar pentru ca era vara și nu era nimic de făcut. Heather vrea sa participe la Panica, un joc legendar pentru cei din ultimul an de liceu, unde premiul și mizele sunt imense. Nu s-a considerat niciodată neînfricată, dar când găsește ceva și pe cineva pentru care sa lupte, descoperă ca e mai curajoasa decât își imagina. Lui Dodge nu i-a fost niciodată frica de Panica. Secretul pe care-l păstrează cu sfințenie îl va ajuta sa treacă prin joc. Dar ceea ce nu știe e ca nu este singurul cu secrete. Toata lumea are o miza. Pentru Heather și Lodge jocul aduce alianțe noi, revelații neașteptate și înfiriparea primei iubiri. Dar și conștientizarea faptului ca, uneori, lucrurile de care ne temem sunt cele de care avem cea mai mare nevoie.

 • Vrăjitoarea adevărului de: Susan Dennard 23.00lei

  In Tărâmul Vrăjitorilor magia e de multe feluri și peripețiile la fel. Cel mai bine știu asta doua fete. 

  Safiya e Vrăjitoare a Adevărului și poate deosebi minciuna de adevăr. Magia ei are aceasta capacitate, pentru care multi nobili ar fi în stare sa ucidă. Asa ca ea trebuie sa-și tina ascuns acest har pentru a nu fi un pion în lupta dintre imperii. 

  Iseult e Vrajitoare a Firului si vede legaturile invizibile dintre vieti, dar nu si pe cele ale propriei inimi. Prietenia cu Safiya o impinge pe un drum aventuros. 

  Cele doua prietene vor doar sa-și traiască viata, dar asupra Tărâmului Vrăjitorilor se abate războiul. Cu ajutorul printului Merik și înfruntându-l pe Vrăjitorul Sângelui, se lupta cu împărați, prinți și mercenari, capabili de orice ca sa pună mana pe Vrăjitoarea Adevărului.

  „O poveste dinamica și o lume magica imaginata în detaliu. Descrierile ample, portretele pătrunzătoare și acțiunea care uneori iți taie respirația vor tine cititorii cu sufletul la gura.“ Publishers Weekly

 • Regina roșie de: Victoria Aveyard 23.32lei

  Lumea lui Mare Barrow este împărțită în doua, după culoarea sângelui: cei cu sângele comun, rosu, ii servesc pe cei cu sânge argintiu, elita societății, cei care sunt dotați cu puteri supraumane. Mare face parte din roșii și-și duce traiul de pe o zi pe alta, ca hot într-un mic sat de la țara, pana când destinul o aduce în fata regelui, a reginei și a tuturor nobililor, unde ea descoperă ca este și roșie, dar și argintie, cu puteri nebănuite.

  Ca sa ascundă adevarul, regele o obliga sa minta și sa joace rolul unei doamne dintr-o Înalta Casa pierduta, cu o putere impresionanta, și o promite de mireasa unuia dintre fiii lui, astfel devenind o prințesă argintie. Pe măsură ce pătrunde și mai adânc în lumea argintiilor, Mare risca totul și își folosește noua poziție pentru a-i ajuta pe cei din Garda Stacojie, un grup de rebeli roșii. O mișcare greșită ii poate aduce moartea, dar în jocul periculos în care a intrat singura certitudine este trădarea.

  „O lume volatila și o eroina fără egal.“ Booklist

  „Un thriller plin de imaginație, în care iubirea și revoluția se ciocnesc, iar puterea și dreptatea sunt într-o lupta pe viata și pe moarte. N-o veți putea lasă din mana.“ – USA Today

 • Cruzimea de: Scott Bergstrom 23.43lei

  După răpirea tatălui ei, Gwendolyn Bloom pornește într-o călătorie neașteptată, care devine o misiune periculoasa. Luându-și alta identitate, coboară in infernul ascuns al criminalilor, al spionilor și al minților diabolice din Europa. Pe urmele singurului indiciu pe care-l are – un informator palestinian, care trăiește în Franta – Gwendolyn trece prin mahalalele pariziene, prin cluburile de noapte din Berlin și prin localurile controlate de mafia din Praga.

  Pe parcursul confruntărilor cu traficanți de carne vie sau diverși contrabandiști, adolescenta face o descoperire tulburătoare: pentru a-si aduce înapoi tatăl în viata, trebuie sa fie la fel de nemiloasa ca mafioții care îl țin prizonier.

  „Romanul acesta de debut are un ritm necruțător și te poarta în toata lumea, iar acțiunea se desfășoară susținut.“ – Booklist

   

 • Cei 100 de: Kass Morgan 24.15lei

  Bestseller New York Times

  Dupa un război nuclear devastator, omenirea trăiește în nave spatiale, departe de suprafața radioactiva a Pământului. 100 de adolescenți delincvenți sunt trimiși într-o misiune periculoasa: trebuie sa recolonizeze planeta. Ar putea fi a doua șansă la viata sau… o misiune sinucigașă.

  Clarke a fost arestata pentru trădare și e bântuită de propriul trecut. Wells vine pe Pământ pentru fata pe care o iubește, dar oare ea îl va ierta? Bellamy vrea sa-și apere sora. Glass a ajuns iar pe nava, dar acolo viata e la fel de periculoasa ca pe Pământ.

  Cei 100 trebuie sa lupte pentru viata într-un ținut sălbatic. Nu era în plan sa fie eroi, dar s-ar putea sa fie ultima speranța a omenirii.

  „Sumbru și fascinant… O combinație de Împăratul muștelor, Un cântec străbate lumea și Jocurile foamei.” – Booklist

 • Regele magician de: Lev Grossman 24.15lei

  Doi ani după întâmplările din Magicienii, Quentin și prietenii lui au ajuns regi și regine în Fillory, dar viata lor magica nu este paradisul care pare a fi. Zilele și nopțile de bucurii regale încep sa își piardă gustul iar într-o dimineața, când o vânătoare ia o turnura tragica, Quentin și Julia sunt nevoiți sa se îmbarce pe o barca fermecata cu vele care ii va duce într-o călătorie departe de regatul lor.

  „Regele Magician este un al doilea De veghe în lanul de secara pentru amatorii de universuri alternative… Grossman a creat un rar, straniu și minunat roman… La jumătatea cărții, atunci când Quentin se teme ca va fi exilat din Fillory pentru totdeauna, vei simți ce-a simțit și el: panica și groaza. Ca și Quentin, și tu vei face totul pentru a te reîntoarce acolo.“ – The Chicago Tribune

  „O privire noua asupra literaturii fantasy – un roman întunecat, cu personaje de o adâncă complexitate psihologica.“ – The Daily Beast

 • Magicienii de: Lev Grossman 24.15lei

  Quentin Coldwater nu seamăna cu niciunul dintre colegii lui de liceu. În timpul liber recitește cărțile fantasy preferate din copilărie și în vis îi însoțește pe protagoniștii lor în lumea magica numita Fillory.

  În comparație cu aventurile din cărți, viața îi pare anostă și lipsită de culoare. Totul se schimbă însa atunci când este admis într-un colegiu secret și exclusiv de magie în afara New York-ului. Acolo încep peripețiile lui și o inițiere riguroasă în magia moderna.

  Dar, în cele din urmă, după un timp nici magia nu ii mai aduce fericirea și ineditul pe care Quetin îl așteptă de la viată – asta până când el și prietenii săi fac o descoperire uimitoare: Fillory exista cu adevarat.

  „Dacă vă place Harry Potter, ar trebui să citiți și Magicienii lui Lev Grossman, o concretizare minunată a poveștilor cu școli de vrăjitori. “ – John Green

  „Să compari Magicienii cu seria Harry Potter e ca și cum ai compara un whisky irlandez cu un ceai usor. Grossman propune o sensibilitate cu adevărat matură, o poveste întunecată, periculoasă, plină de întorsături. Cu Hogwarts n-a fost nicioadată așa. “ – George R. R. Martin

  „Un roman palpitant, care transformă convențiile din fantasy-ul clasic și contemporan ca să spună o poveste teribil de înșelatoare despre forța imaginației Inseși… O poveste neașteptat de emoționantă despre trecerea spre maturitate. “ – The New Yorker