Polițiste (46)
 • Bărbații sunt niște porci de: Rodica Ojog-Brașoveanu 10.99lei

  Adolescenții au necazuri în amor, o femeie intre doua vârste isi cauta partener pentru Revelion, o tânăra își afla viitorul de la o ghicitoare, o matroana ascunde o crima… Oameni de toate felurile în povestiri pentru toate gusturile, în care umorul însoțește inteligenta sclipitoare.

 • Să nu ne uităm la ceas de: Rodica Ojog-Brașoveanu 10.99lei
  „O priveliște care spune totul despre exotismul acestei tari: Orientul și Occidentul oferite pe aceeași tipsie, un curcubeu cocktail”. Aceasta este Romania celui de-Al Doilea Război Mondial, unde povestea de dragoste dintre Elvira și Kurt se confunda cu o intriga politica de zile mari. Rodica Ojog-Brașoveanu îmbină magistral proza de atmosfera cu literatura de suspans.
   
 • Răbdarea păianjenului de: Andrea Calogero Camilleri 12.54lei

  Andrea Camilleri surprinde din nou și se reinventează pe sine într-un roman trepidant. Răbdarea păianjenului nu are parte nici de „delict“, nici de sânge împroșcat peste tot. Cu excepția cazului în care consideram un delict faptul ca numeroase vieți în plina splendoare se vad obligate sa se stingă și sa se irosească într-o mare de ura. Când „pânza de păianjen“ țesută răbdător dintr-un adânc sentiment de ura și-a epuizat rolul strategic de „minciuna“, adevăratul vinovat va ieși la lumina.

 • Mireasma nopții de: Andrea Calogero Camilleri 12.54lei

  „Totul începe la Vigàta, cu dispariția unui om de afaceri, evaporat cu tot cu banii localnicilor. Fiecare are o teorie: unii cred ca a plecat pe o insula în Pacific, alții, ca a fost lichidat de Mafia. Montalbano si echipa se ocupa de ancheta, pana la deznodământul cu totul neașteptat. O ancheta ce pare un galop de sănătate pentru al nostru Maigret sicilian. Insa comisarul Montalbano este și un mare gurmand, iar scenele în care se aseaza la masa va vor face sa va lase gura apa. Dar  plăcerea lecturii e data, în primul nard, de stilul lui Camilleri. Mireasma nopții se citește cu zâmbetul pe buze, cu crema de protecție solara pe nas și cu dorința de a nu ajunge niciodată la ultima pagina.“ Etat-critique.com

  „Cred ca mare parte din succesul lui Montalbano tine tocmai de faptul ca nu e un supraom. Poate fi vecinul tău de palier. Prin comparație cu Maigret, care nu are vârsta, Montalbano îmbătrânește. Nu doar pentru ca anii trec, ci și pentru ca toate anchetele sale, cu tot raul și oroarea pe care le implica, au o influenta asupra lui,  îmbătrânindu-l și mai mult. La fiecare ancheta, câțiva ani în plus îl apasă pe umeri. Montalbano nu-i o reflexie a societății, e un om al vremurilor sale, care reacționează fata de societatea actuala ca orice om de bun-simt.“Andrea Camilleri, interviu acordat saptamanalului  L’Express          

   

 • Hoțul de merinde de: Andrea Calogero Camilleri 12.54lei

  Andrea Camilleri este autorul italian al momentului. Seria ce îl are ca protagonist pe Salvo Montalbano – un amestec unic de umor, cinism, compasiune și dragoste pentru mâncăruri rafinate – a devenit un adevarat fenomen international. Cel mai iubit detectiv italian trăiește în Sicilia zilelor noastre, unde aventurile tipice unui roman polițist se împletesc cu tradițiile locale. Atmosfera unica este încununată de dialectul sicilian, o vorbire insolita ai niciodată banala.

  Comisarul-șef Salvo Montalbano…bănuiește ca exista legături intre acele victime ucise cu violenta: un tunisian îmbarcat pe un pescador italian din Mazara del Vallo, împușcat, și un bătrân din Vigata, înjunghiat în lift.
  Investigația…duce către frumoasa Karima, o menajera care oferă clienților și „servicii” suplimentare. Când Karima dispare fără urma, fiul ei, înfometat, începe sa fure pachetele de prânz ale altor copii. Tânărul hot de merinde ajunge în grija comisarului sicilian, dar viata lor este pusa în pericol pe măsura ce iese la lumina implicarea serviciilor secrete în afacere.

  „Sa rezolvi o crima în Italia este mult mai complicat decât în filmele americane […]. Iar dacă situația e încurcată pe continent, ea devine și mai încurcată în Sicilia. Unde altundeva ar putea un polițist sa se bucure de o masa apetisanta, pregătită de un hot devenit bucătar peste noapte, «sub inspirația directa a Fecioarei»? Seria Comisarul Montalbano ne poarta într-o lume stranie, plina de culoare și de personaje memorabile.”  – Library Journal

 • Câinele de teracotă de: Andrea Calogero Camilleri 12.54lei

  Ochiul și timpanul justiției, comisarul Montalbano are obiceiul de a-și conduce investigațiile în funcție de propriile afinități ambientale: este un sicilian atât de desăvârșit, încât pentru el fiecare indiciu se transforma într-un mesaj, eventual codificat, care trebuie decriptat simbol cu simbol, asemenea limbii arhaice pe care el însuși continua – cu inflexiuni moderne, totuși – s-o vorbească. Dar de data aceasta, delictul mafiei are și o coda: o crima și mai tulburătoare, cu trimiteri ritualice. Ascunse într-o peşteră se află doi tineri uciși, îmbrățișați, păziți de un uriaș câine de teracota. O crimă datând de mai bine de cincizeci de ani. Cu toate acestea, Montalbano investighează frenetic, ajutat de o mulțime de bătrânei bine-intenționați și săritori la nevoie: „o ancheta în papuci, într-o casă parcă din alte vremuri, în fata unei cești de cafea.“  

  Sicilia este ținutul care s-a pretat dintotdeauna genului polițist, furnizând un fermecător spectacol al contrastelor și arhaismelor. Cu toate acestea, Camilleri este un inovator – în sensul propriu al termenului – al romanului de suspans sicilian. Are o gratie aparte a cuvan­tului scris, un limbaj care glisează spre dialect fără efort sau efecte supărătoare pentru cititor, o forță impresionantă a comicului, dar mai ales o intuiție desăvârșita asupra unor scenografii inedite, asupra acelui amestec unic de culturi milenare cu ceea ce sociologii numesc „modernism fără evoluție“.

 • Anonima de miercuri de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Dupa ce a fost amnistiata, Melania Lupu și-a reluat existenta obișnuită, garsoniera din strada Toamnei si tabieturile. Iar în ziua când l-a recuperat pe Mirciulica, găzduit provizoriu la niște prieteni, bătrâna a avut sentimentul ca viata e într-adevăr frumoasa.

  Acum se simte tânăra, gata sa înfrunte viitorul, nu încearcă complexul deținutului proaspăt eliberat, considerând cu seninătate anul petrecut în „pensiunea aceea drăgălașă” interesant și instructiv.

 • Un blestem cu domiciliul stabil de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Un profesor dornic sa facă acte de caritate cumpără o casa blestemata. Găsește în zid bijuteriile și banii fostului proprietar. Urmează goana după comoara. Iar lanțul minciunilor și al trădărilor duce, desigur, la crima.

 • Spionaj la mănăstire de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Agera, ironica, neînduplecată, Minerva Tutovan are sare si piper. Atât cât trebuie pentru ca povestea cu necunoscute sa te tina cu sufletul la gura pagina după pagina.

  În romanul Rodicăi Ojog-Brașoveanu umorul este la el acasă, iar suspansul atinge cele mai înalte înălțimi. Cititorul are o mulțime de enigme de dezlegat și spatii misterioase de vizitat. Cartea se recomanda ca antidot la plictis.

 • Fereastra de sus de: Raymond Chandler 14.86lei

  Clienta lui Philip Marlowe… 

  O pacoste cât casa, tine cu orice chip sa-i fie recuperata rarisima moneda din aur, Dublonul Brasher, care se pare ca dispăruse din colecția răposatului ei sot. Ei bine, pana aici totul a fost simplu.

  Situația se complica însa când…

  Marlowe descoperă ca toți cei care au atins vreodată moneda, rând pe rând, au dat ortu’ popii, din cele mai diverse motive. Deloc plăcut pentru un detectiv particular, cadavre peste cadavre prin tot Los Angelesul, în așteptarea unui semn de atenție din partea politiei.

  Daca Marlowe nu se mișca rapid…

  Cu siguranță va ajunge sa înfunde pușcăria – sau, și mai rău, va sfârși la trei metri sub pământ.

  “Chandler scria ca și cum durerea, suferința și viata chiar ar avea importanta.“  –  New Yorker

 • Anchetă în infern de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Povestea începe in Gradina Cișmigiu, unde doi bătrâni se întâlnesc pe o banca. Continua apoi în fata unui pahar de coniac… Nu trece mult și ies la iveala moșteniri tentante, documente false, accidente aranjate și crime.

  Cine e omul îngropat „într-o hruba din spatele casei“? De ce a sfârșit asa? O ancheta cu multe fire, într-un roman scris în stilul binecunoscut al Rodicăi Ojog-Brașoveanu.

 • Dispariția statuii din parc de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Ultimul roman polițist din seria „Remember Melania” aduce o noua enigma ce trebuie dezlegata de maiorul Minerva Tutovan, cu ajutorul neprețuit al deja faimoasei Melania Lupu.
  Sub pălăria ei de personaj vetust, Melania – coșmarul maiorului Cristescu vreme de zece ani -, ascunde o minte și apetituri de gangster.
  Cum se va implica și ce metode ingenioase va găsi, de aceasta data, Melania pentru a rezolva misterul dispariției statuii din parc? Cititorul va afla din aceasta carte…

 • Omul de la capătul firului de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Un omagiu adus eroilor anonimi care au luptat pe frontul invizibil al contraspionajului, Omul de la capătul firului spune povestea pasionanta a unei investigații încâlcite. Rodica-Ojog Brașoveanu o arata în acțiune pe Minerva Tutovan, dușman de temut al răufăcătorilor, unul dintre cele mai reușite personaje ale romancierei.

 • Sora cea mica de: Raymond Chandler 14.86lei

  „Daca ma angajezi, ma angajezi pe mine. Exact asa cum sunt. Daca-ți închipui ca o sa dai peste tipi bisericoși în afacerea asta, ești ticnita. […] Ai nevoie de ajutor. Cum te cheamă și care-i necazul?”

  Raymond Chandler, Sora cea mica

  O CHEMA ORFAMAY QUEST…
  si venise tocmai din Manhattan, Kansas, în căutarea fratelui ei dispărut, Orrin. Sau cel putin asta i-a spus lui Marlowe, oferindu-i, pentru privilegiul de a o ajuta, o bruma de douăzeci de dolari. Iar el era într-o dispoziție caritabila – deși nu peste mult timp avea sa regrete.

  PENTRU CA URMELE LUI ORRIN…
  îl vor conduce în lumea râvnitelor starlete de la Hollywood, a gangsterilor stilați, a polițailor suspicioși și a cadavrelor cu spit de gheata înfipt în ceafa. Uneori, când necazul striga după ajutor, e mai bine sa te faci ca nu-l auzi…

  „Proza lui Chandler are o elocventa desavarsita, necautata, fireasca. si este principalul semn ca nu ne aflam in fata unui povestitor oarecare, ci in fata unui stilist, a unui scriitor de rara viziune.” – Joyce Carol Oates

   
 • O bombă pentru revelion de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Un vizitator intra într-un magazin de antichități, lasă un aparat-capcana și se face nevăzut. Politia afla pericolul, numai ca unul dintre angajați ia casetofonul la petrecerea de Anul Nou. Autoritățile au câteva ore sa descopere bomba. Începe o cursa nebuna pentru viata. Misiunea trebuie sa aibă succes. Cum se sfârșește goana pentru viata?

 • Al cincilea as de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Al cincilea as este un roman cu intriga istorica, scris in cel mai autentic limbaj arhaic. Întâlnim toate ingredientele unui roman polițist captivant, care va va tine în suspans pana la finalul cărții.

  „-Aveți dreptate! exclam. Eu am născocit războiul asta blestemat, eu i-am născocit ororile, eu am condamnat milioane de oameni la moarte, la lagăr și la văduvie! Eu am umplut orfelinatele, eu am expediat spre Auschwitz trei mii de clujeni, în iunie…
  -Trăim împrejurări în care pasivitatea rămâne la fel de criminala! spune, cam dogmatic, profesorul.
  Rad strident:
  -Ce slogan formidabil! Si de aceea ați început sa va războiți cu dactilografele și femeile de serviciu? Duceți-va la Berlin și împuscați-l pe Hitler, pe Jodl sau pe Borman! Atacați mașina generalului Hoffmann sau a comisarului Horvath cum au făcut cehii cu Heydrich!”

 • Plan diabolic de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  La bordul avionului se afla un preot, un caricaturist, un scriitor, un economist si alte personaje, toate interesante. În plus, oameni uciși în timpul zborului, după „un plan diabolic.“ Cine este autorul dublei crime? Cum și de ce s-a petrecut ea? Ce ascund personajele de la bord? Rodica Ojog-Brașoveanu propune un final care te lasă fără glas, unul imposibil de bănuit, ca în orice roman polițist care se respecta.

 • Apel din necunoscut de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Spre miezul nopții, la primele semne de viscol, la secție suna un telefon. Locotenentul Dumitrașcu răspunde. O femeie „în vârstă și bolnava“, cu glasul sugrumat, cere sprijin: „Miliția…? Ajutor! Salvați-ma, oameni buni… sunt plina de sânge… Mor… Oameni buni…“. Convorbirea se încheie. Misterioasa întâmplare declanșează o acțiune pe muchie de cuțit.

  Un deliciu pentru oricare cititor, cartea Rodicăi Ojog-Brașoveanu te provoacă sa elucidezi
  o enigma cu dus și-ntors și-ți deschide apetitul pentru mai mult.

 • Minerva se dezlănțuie de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  O capcana, o partida de cărți, un vals, un om gri, o spargere, un asasinat.
  Un roman de spionaj în care cuceritoarea Minerva Tutovan intra în acțiune.
  O poveste care are toate calitățile literaturii polițiste de cel mai înalt nivel.
  O carte-puzzle, care nu lasă mintea în adormire.
  O plăcere pentru imaginație și inteligenta.

 • Crimă prin mica publicitate de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Un șantaj, doua crime, un pașaport, doua piste. Un vis de înavuțire și idealul de a ajunge în Occident. Mai multe afaceri, mai multi infractori. Personaje și întâmplări fără număr într-un roman care te tine cu sufletul la gura.

  Rodica Ojog-Brașoveanu pătrunde în cotloanele intime ale fărădelegilor și ale psihologiei omului, imaginând aventuri dramatice și povesti care te pun pe gânduri.