Polițiste (46)
 • Bărbații sunt niște porci de: Rodica Ojog-Brașoveanu 10.99lei

  Adolescenții au necazuri în amor, o femeie intre doua vârste isi cauta partener pentru Revelion, o tânăra își afla viitorul de la o ghicitoare, o matroana ascunde o crima… Oameni de toate felurile în povestiri pentru toate gusturile, în care umorul însoțește inteligenta sclipitoare.

 • Să nu ne uităm la ceas de: Rodica Ojog-Brașoveanu 10.99lei
  „O priveliște care spune totul despre exotismul acestei tari: Orientul și Occidentul oferite pe aceeași tipsie, un curcubeu cocktail”. Aceasta este Romania celui de-Al Doilea Război Mondial, unde povestea de dragoste dintre Elvira și Kurt se confunda cu o intriga politica de zile mari. Rodica Ojog-Brașoveanu îmbină magistral proza de atmosfera cu literatura de suspans.
   
 • Mireasma nopții de: Andrea Calogero Camilleri 12.54lei

  „Totul începe la Vigàta, cu dispariția unui om de afaceri, evaporat cu tot cu banii localnicilor. Fiecare are o teorie: unii cred ca a plecat pe o insula în Pacific, alții, ca a fost lichidat de Mafia. Montalbano si echipa se ocupa de ancheta, pana la deznodământul cu totul neașteptat. O ancheta ce pare un galop de sănătate pentru al nostru Maigret sicilian. Insa comisarul Montalbano este și un mare gurmand, iar scenele în care se aseaza la masa va vor face sa va lase gura apa. Dar  plăcerea lecturii e data, în primul nard, de stilul lui Camilleri. Mireasma nopții se citește cu zâmbetul pe buze, cu crema de protecție solara pe nas și cu dorința de a nu ajunge niciodată la ultima pagina.“ Etat-critique.com

  „Cred ca mare parte din succesul lui Montalbano tine tocmai de faptul ca nu e un supraom. Poate fi vecinul tău de palier. Prin comparație cu Maigret, care nu are vârsta, Montalbano îmbătrânește. Nu doar pentru ca anii trec, ci și pentru ca toate anchetele sale, cu tot raul și oroarea pe care le implica, au o influenta asupra lui,  îmbătrânindu-l și mai mult. La fiecare ancheta, câțiva ani în plus îl apasă pe umeri. Montalbano nu-i o reflexie a societății, e un om al vremurilor sale, care reacționează fata de societatea actuala ca orice om de bun-simt.“Andrea Camilleri, interviu acordat saptamanalului  L’Express          

   

 • Hoțul de merinde de: Andrea Calogero Camilleri 12.54lei

  Andrea Camilleri este autorul italian al momentului. Seria ce îl are ca protagonist pe Salvo Montalbano – un amestec unic de umor, cinism, compasiune și dragoste pentru mâncăruri rafinate – a devenit un adevarat fenomen international. Cel mai iubit detectiv italian trăiește în Sicilia zilelor noastre, unde aventurile tipice unui roman polițist se împletesc cu tradițiile locale. Atmosfera unica este încununată de dialectul sicilian, o vorbire insolita ai niciodată banala.

  Comisarul-șef Salvo Montalbano…bănuiește ca exista legături intre acele victime ucise cu violenta: un tunisian îmbarcat pe un pescador italian din Mazara del Vallo, împușcat, și un bătrân din Vigata, înjunghiat în lift.
  Investigația…duce către frumoasa Karima, o menajera care oferă clienților și „servicii” suplimentare. Când Karima dispare fără urma, fiul ei, înfometat, începe sa fure pachetele de prânz ale altor copii. Tânărul hot de merinde ajunge în grija comisarului sicilian, dar viata lor este pusa în pericol pe măsura ce iese la lumina implicarea serviciilor secrete în afacere.

  „Sa rezolvi o crima în Italia este mult mai complicat decât în filmele americane […]. Iar dacă situația e încurcată pe continent, ea devine și mai încurcată în Sicilia. Unde altundeva ar putea un polițist sa se bucure de o masa apetisanta, pregătită de un hot devenit bucătar peste noapte, «sub inspirația directa a Fecioarei»? Seria Comisarul Montalbano ne poarta într-o lume stranie, plina de culoare și de personaje memorabile.”  – Library Journal

 • Câinele de teracotă de: Andrea Calogero Camilleri 12.54lei

  Ochiul și timpanul justiției, comisarul Montalbano are obiceiul de a-și conduce investigațiile în funcție de propriile afinități ambientale: este un sicilian atât de desăvârșit, încât pentru el fiecare indiciu se transforma într-un mesaj, eventual codificat, care trebuie decriptat simbol cu simbol, asemenea limbii arhaice pe care el însuși continua – cu inflexiuni moderne, totuși – s-o vorbească. Dar de data aceasta, delictul mafiei are și o coda: o crima și mai tulburătoare, cu trimiteri ritualice. Ascunse într-o peşteră se află doi tineri uciși, îmbrățișați, păziți de un uriaș câine de teracota. O crimă datând de mai bine de cincizeci de ani. Cu toate acestea, Montalbano investighează frenetic, ajutat de o mulțime de bătrânei bine-intenționați și săritori la nevoie: „o ancheta în papuci, într-o casă parcă din alte vremuri, în fata unei cești de cafea.“  

  Sicilia este ținutul care s-a pretat dintotdeauna genului polițist, furnizând un fermecător spectacol al contrastelor și arhaismelor. Cu toate acestea, Camilleri este un inovator – în sensul propriu al termenului – al romanului de suspans sicilian. Are o gratie aparte a cuvan­tului scris, un limbaj care glisează spre dialect fără efort sau efecte supărătoare pentru cititor, o forță impresionantă a comicului, dar mai ales o intuiție desăvârșita asupra unor scenografii inedite, asupra acelui amestec unic de culturi milenare cu ceea ce sociologii numesc „modernism fără evoluție“.

 • Răbdarea păianjenului de: Andrea Calogero Camilleri 12.54lei

  Andrea Camilleri surprinde din nou și se reinventează pe sine într-un roman trepidant. Răbdarea păianjenului nu are parte nici de „delict“, nici de sânge împroșcat peste tot. Cu excepția cazului în care consideram un delict faptul ca numeroase vieți în plina splendoare se vad obligate sa se stingă și sa se irosească într-o mare de ura. Când „pânza de păianjen“ țesută răbdător dintr-un adânc sentiment de ura și-a epuizat rolul strategic de „minciuna“, adevăratul vinovat va ieși la lumina.

 • Al cincilea as de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Al cincilea as este un roman cu intriga istorica, scris in cel mai autentic limbaj arhaic. Întâlnim toate ingredientele unui roman polițist captivant, care va va tine în suspans pana la finalul cărții.

  „-Aveți dreptate! exclam. Eu am născocit războiul asta blestemat, eu i-am născocit ororile, eu am condamnat milioane de oameni la moarte, la lagăr și la văduvie! Eu am umplut orfelinatele, eu am expediat spre Auschwitz trei mii de clujeni, în iunie…
  -Trăim împrejurări în care pasivitatea rămâne la fel de criminala! spune, cam dogmatic, profesorul.
  Rad strident:
  -Ce slogan formidabil! Si de aceea ați început sa va războiți cu dactilografele și femeile de serviciu? Duceți-va la Berlin și împuscați-l pe Hitler, pe Jodl sau pe Borman! Atacați mașina generalului Hoffmann sau a comisarului Horvath cum au făcut cehii cu Heydrich!”

 • Plan diabolic de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  La bordul avionului se afla un preot, un caricaturist, un scriitor, un economist si alte personaje, toate interesante. În plus, oameni uciși în timpul zborului, după „un plan diabolic.“ Cine este autorul dublei crime? Cum și de ce s-a petrecut ea? Ce ascund personajele de la bord? Rodica Ojog-Brașoveanu propune un final care te lasă fără glas, unul imposibil de bănuit, ca în orice roman polițist care se respecta.

 • Apel din necunoscut de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Spre miezul nopții, la primele semne de viscol, la secție suna un telefon. Locotenentul Dumitrașcu răspunde. O femeie „în vârstă și bolnava“, cu glasul sugrumat, cere sprijin: „Miliția…? Ajutor! Salvați-ma, oameni buni… sunt plina de sânge… Mor… Oameni buni…“. Convorbirea se încheie. Misterioasa întâmplare declanșează o acțiune pe muchie de cuțit.

  Un deliciu pentru oricare cititor, cartea Rodicăi Ojog-Brașoveanu te provoacă sa elucidezi
  o enigma cu dus și-ntors și-ți deschide apetitul pentru mai mult.

 • Minerva se dezlănțuie de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  O capcana, o partida de cărți, un vals, un om gri, o spargere, un asasinat.
  Un roman de spionaj în care cuceritoarea Minerva Tutovan intra în acțiune.
  O poveste care are toate calitățile literaturii polițiste de cel mai înalt nivel.
  O carte-puzzle, care nu lasă mintea în adormire.
  O plăcere pentru imaginație și inteligenta.

 • Crimă prin mica publicitate de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Un șantaj, doua crime, un pașaport, doua piste. Un vis de înavuțire și idealul de a ajunge în Occident. Mai multe afaceri, mai multi infractori. Personaje și întâmplări fără număr într-un roman care te tine cu sufletul la gura.

  Rodica Ojog-Brașoveanu pătrunde în cotloanele intime ale fărădelegilor și ale psihologiei omului, imaginând aventuri dramatice și povesti care te pun pe gânduri.

 • Doamna din lac de: Raymond Chandler 14.86lei

  UN OM DE AFACERI…

  apelează la Philip Marlowe pentru ca a dat de bucluc. Bănuiește ca soția lui frumoasa și răsfățată, pe nume Crystal, e implicata într-un scandal care i-ar putea periclita cariera.

  CU DOUA SAPTAMÂNI ÎN URMA…

  bogatul Derace Kingley, acum clientul detectivului, primise o telegrama prin care Crystal îl anunță ca divorțează pentru a se putea căsători cu iubitul ei, Chris Lavery.

  DAR ÎNTÂMPLAREA FACE…

  ca soțul și amantul capricioasei femei sa se întâlnească în Los Angeles. Primul este uimit când afla de la cel de-al doilea ca atrăgătoarea Crystal a dispărut în neant: nu este cu iubitul, care nu are habar unde se afla și, mai mult, el nici n-a cerut-o de soție. Philip Marlowe intra în acțiune, pornind pe urmele ei.

  „Raymond Chandler nu este doar un povestitor, ci și un stilist și un scriitor cu viziune. Proza lui este seducătoare pentru cititor.“ – Joyce Carol Oates

  „Philip Marlowe este un personaj pe care n-ai cum sa nu-l îndrăgești. Fara el, literatura polițistă ar fi fost cu totul altfel.“ – The Guardian

 • Stilet cu șampanie de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Un criminal surprinzător și un tânăr care ii cade victima.

  O dimineața de 1 ianuarie, când „lângă rafturile bibliotecii zăcea cadavrul inginerului Dan Manu, cu un cuțit înfipt intre omoplați“. Doamna romanului polițist romanesc dezvăluie și în Stilet cu șampanie calitățile detectivistice ale Minervei Tutovan. Rodica Ojog-Brașoveanu își răsfață încă o data cititorii cu o poveste irezistibila.

 • Coșmar de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  O femeie, o fotografie, un anticariat. O imagine declanșează o poveste din alte vremuri. Cine e personajul din portretul descoperit in magazinul de cărți vechi? O epoca apusa reînvie în romanul de atmosfera al Rodicăi Ojog-Brașoveanu. La zeci de ani după întâmplări, în Romania postcomunista, o femeie vrea sa dezlege misterul în care e învăluită străina din fotografie.

 • Crimă de mântuială de: Raymond Chandler 14.86lei

  O amenințare cu șantaj… declanșează o aventura pe viata și pe moarte când reprezentantul unui studio de film apelează la detectivul Dalmas. Acțiunea începe atunci când în apartamentul lui Derek Walden, directorul casei de producție, dau buzna doi indivizi înarmați. Iar ițele povestii se încurcă din ce în ce mai tare. Pete Anglich, agent sub acoperire… al echipei de combatere a traficului de droguri se trezește mahmur cu noaptea-n cap. O surpriza îl așteaptă în propria locuință. Un bărbat într-un costum rosu închis și pălărie panama vrea sa facă neapărat rost de bani. De banii altora. Urmează, desigur, o poveste cu focuri de arma, victime, eroi și toate celelalte ingrediente. O cabana veche… din zona rurala a Angliei este scena cu care se deschide o alta proza scurta, plina de suspans. În jurul unei femei cu piele „dulce și sălbatică, precum florile de camp de pe o vale însorită“ se țese o intriga din care se nasc întâmplări cu final imprevizibil. Un câine polițist… devine protagonistul unei încurcături din care nimeni nu mai iese cum a intrat. Isobel a dispărut din locuința ei din San Angelo, părăsindu-și mătușica drăgălașă pentru lumea cazinourilor și a cluburilor de noapte. La dispariția ei, intra în scena un detectiv și o mulțime de personaje pestrițe. Începe cursa contra cronometru.

 • Nopți albe pentru Minerva de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Tâlharii ajung în oraș. Sursa răului este necunoscuta și panica pune stăpânire pe toți locuitorii care nu se pot lupta cu inamicul. Fiecare devine suspect și fiecare ascunde o poveste ce poate fi periculoasa pentru ceilalți. Cine se afla în spatele atacurilor? Oamenii reacționează imprevizibil în situații de criza, iar adevarul și minciuna se confunda.
  Spunand o poveste palpitanta, romanul Nopti albe pentru Minerva dezvaluie mecanismele fricii

 • Cutia cu nasturi de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Semnele unei crime se pot ascunde aproape oriunde, nu-i asa? Mai ales în locuri la care nu te-ai gândit niciodată. Acum, sunt presărate într-o grămadă de nasturi „de toate culorile, din os, cristal, bagă, ebonita și sidef, bumbi perla sau stras, meșteriți din fir de aur ori par de cal“.

  Povestea acestui asasinat începe într-o duminica, la prânz, cu o scena de familie. Se sfârșește într-un aeroport, în așteptarea unui avion. Cititorii sunt rugați sa-și pună centurile de siguranță!

 • Nu-i ușor să spui adio de: Raymond Chandler 14.86lei

  Octombrie 1949…

  În fata unui club în care noapte de noapte se irosesc mici averi, Philip Marlowe îl cunoaște Terry Lennox, bărbat plin de cicatrici pe partea stângă a fetei, înmuiat bine în alcool. Pe parcursul următoarelor luni, o prietenie ciudata se leagă intre cei doi.

  Totul se schimba…

  Atunci cand Lennox apare pe neasteptate tarziu in noapte la Marlowe acasa, rugandu-l sa il conduca pana la Tijuana. Marlowe accepta, cu singura conditie ca Lennox sa nu ii spuna nimic despre motivele fugii sale.

  La întoarcere…

  Marlowe este anchetat de politie în legătura cu subita dispariție a lui Lennox, dar refuzul sau e a coopera îl aduce în închisoare, sub acuzații de crima. La putin timp după ce Lennox trecuse granița, soția sa fusese găsită moarta în piscina casei. În timp ce zvonurile circula ca Lennox s-ar fi sinucis in Mexic, lasand un bilet in care ar fi marturisit totul, Marlowe primeste un mesaj criptic din partea celui disparut…

  „Raymond Chandler a inventat un nou mod de a vorbi despre America, și de atunci America nu a mai arătat niciodată la fel.” – Paul Auster

 • Violeta din Safe de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  Povestea începe la Restaurantul București, unde un grup bizar se deda la acte de violenta. În alta parte, un inginer care lucrează la un proiect de importanta națională găsește…o violeta într-un safé la care numai el are acces.

  Cine era fata agresata în restaurant? Cum a apărut floarea într-un loc secret? Ce legătura exista intre cele doua planuri? Răspunsurile se afla în acest roman irezistibil pentru toți iubitorii de suspans.

 • O toaletă à la Liz Taylor de: Rodica Ojog-Brașoveanu 14.86lei

  „Ca totdeauna când aborda genul candidului penibil, grotesc în recuzita oricui în afara de a Melaniei, Cristescu ramase cu gura căscata. Se uita la toaleta bătrânei, o salata tip Fond Plastic, Harababura de vopsele aruncate anapoda pe o rochie al cărei model ar fi dat mult sa-l poată desluși cineva. Predomina culoarea verde cu pete din paleta albastrului de cobalt și a cenușiului și, dacă intenționase creatoarea sa realizeze ceva apocaliptic, atunci reușise cât se poate de bine. Dungi, triunghiuri, trapeze, pătrate. Îți venea amețeala doar când o priveai.”