Mystery, Thriller, Suspans (14)
 • Forma apei de: Andrea Calogero Camilleri 12.54lei

  Așa cum apa ia forma vasului în care este turnata, la fel și mobilul morții inginerului Luparello pare ca se prelinge de-a lungul unor retorte alambicate, a unor canale transformate intenționat în vase comunicante – toate conducând spre mediul de afaceri și politico-mafiot al Siciliei. Aceasta este forma. Substanța însa (vinovatul, adevăratul mobil sau circumstanțele crimei) se afla altundeva, într-o lume guvernata de cutume străvechi, refractara la prezent, mai pesimista chiar decât lumea zilelor noastre. Sicilia: o lume perfecta pentru un roman polițist perfect, al cărui autor – Andrea Camilleri – abordează genul cu inventivitatea dezinvolta, cu ironia și inteligenta care l-au consacrat ca maestru al artei povestirii.

 • Excursie la Tindari de: Andrea Calogero Camilleri 12.54lei

  Ancheta pornește cu o crimă triplă: un tânăr Don Juan care trăia pe picior mare, mult peste aparentele sale mijloace de subzistenta, și doi pensionari în vârsta, obișnuiți să stea mai mult încuiați în casa, dar care se hotărăsc pe neașteptate sa participe la o excursie de grup la Tindari, promontoriul care tine piept marii, cu „misteriosul teatru antic grecesc și plaja de forma unei mâini cu degetele roșii”.

  Singura legătura dintre cele doua cazuri pare sa fie faptul ca toți locuiesc în același bloc. Însa Montalbano a fost înzestrat cu un dar (blestemat?), acela de a ști sa citeasca semne ce par a avea mai mult de-a face cu străvechile ritualuri magice: îl ajuta un bătrân măslin cu ramurile contorsionate, echipa sa de la comisariat, suedeza Ingrid, o carte de Conrad și un boss mafiot.

  „Autocontrol? Lipsa de sensibilitate? Nu fără îndoiala ca explicația era mult mai simpla: diferența de vârsta. El se apropia de cincizeci, în vreme ce Mimì ¬ abia trecuse de treizeci. Augello era pregătit sa pășească în mileniul III, în vreme ce el, Montalbano, n-avea să se obișnuiască niciodată cu noile vremuri. Atât și nimic mai mult. Augello știa că se intra în mod natural într-o epoca nouă, una a crimelor îngrozitoare puse la cale de asasini anonimi, cu site-uri și adrese de internet – sau cum naiba s-o fi numind – dar fără chip, fără o pereche de ochi și fără o expresie a fetei. Ei bine, da, asa cum spusese și mai devreme, era prea bătrân pentru meseria asta!” – Andrea Camilleri – Excursie la Tindari

   

 • Sunetul viorii de: Andrea Calogero Camilleri 12.54lei

  Comisarul Montalbano revine mai nervos, mai orgolios și mai îndărătnic decât pana acum. Nervos pentru ca trebuie sa ancheteze moartea unei frumoase femei, dar și pentru ca Livia, eterna logodnica, ii cere explicit sa se căsătorească și sa-l înfieze pe Francois, micul hot de merinde.
  Orgolios pentru ca se ia la sfada cu noul chestor, un fandosit cu pretenții aristocratice, și nu are nici cea mai mica intenție sa-și ceara scuze. În revanșă, chestorul Ii ia cazul. 
  Îndărătnic pentru ca nu accepta nici în ruptul capului concluzia Brigazii mobile, care arunca vina crimei pe un tânăr retardat, ruda îndepărtată a victimei. Comisarul nu ezita sa-și riște cariera, efectuând în secret o ancheta pe cont propriu.
  Dar Montalbano devine și mai nervos, și mai orgolios, și mai îndărătnic atunci când Mafia însăși se oferă sa-i dea o mana de ajutor.

  „Astazi, cand vorbim despre romanul noir italian, vorbim despre Andrea Camilleri si seria Comisarul Montalbano, devenita intre timp si un serial TV de mare succes.“ La Repubblica 

 • Răbdarea păianjenului de: Andrea Calogero Camilleri 12.54lei

  Andrea Camilleri surprinde din nou și se reinventează pe sine într-un roman trepidant. Răbdarea păianjenului nu are parte nici de „delict“, nici de sânge împroșcat peste tot. Cu excepția cazului în care consideram un delict faptul ca numeroase vieți în plina splendoare se vad obligate sa se stingă și sa se irosească într-o mare de ura. Când „pânza de păianjen“ țesută răbdător dintr-un adânc sentiment de ura și-a epuizat rolul strategic de „minciuna“, adevăratul vinovat va ieși la lumina.

 • Regele în galben de: Raymond Chandler 15.32lei

  In iînchisoare…

  ai mult timp de gândire la dispoziție. De pilda, te gândești la reîntâlnirea cu iubita pe care ai lăsat-o în urma. Carmady, uriașul, are acum ocazia de a verifica la cald scenariile închipuite „la răcoare“.

   

  Afara vântul rosu bate…

  în bar, doi clienți se bucura de liniștea dinaintea furtunii. Nu prea mult. Negăsind fata căutată, al treilea intrat își varsă amarul și gloanțele asupra tristei figuri de la bar. De ce? Numai Marlowe știe.

  Muzica de jazz răsună…

  dar nu într-un club de noapte, ci pe holurile unui hotel respectabil. Leopardi, regele trompetei, își face de cap cu câțiva amici. Fara sa știe, detectivul hotelului întrerupe ultima reprezentație din viata marelui Rege.

  Bingo. Profesor Bingo…

  cel care apare la nevoie, când suferi din dragoste, și iți oferă o simpla cutiuță cu praf de prizat. Poți sa o accepți sau nu. Joe o face. Si mai face ceva: o crima perfecta sub inspirația prafului. Dar când praful dispare…

 • Falconer de: John Cheever 16.41lei

  Criminali, hoți, gardieni – ei sunt fata întunecată a lumii. Ezekiel Farragut, profesor universitar, toxicoman, ajunge la închisoare după ce își ucide fratele. Acolo îl așteaptă infernul. În Falconer, cruzimea și anomalia ating cote de neimaginat. Farragut trebuie sa lupte pentru supraviețuire. Trebuie sa rămână om.

  „Brutal, elegant, pur. Obligatoriu, dacă vreți sa știți cu adevarat ce se întâmplă în sufletul omului în SUA.“ – Saul Bellow

  „O poveste a suferinței și a ispășirii, spusa în stilul caracteristic lui Cheever. Ezekiel Farragut, profesor universitar, familist, dependent de droguri, se găsește în închisoarea Falconer pentru ca și-a omorât fratele. Aflat în purgatoriu, se lupta cu amintirile, cu vinovăția și cu nevoia de a rămâne om într-un loc dezumanizat, pana când o relație cu un alt deținut ii trezește capacitatea de a iubi, chiar dacă tânărul respectiv este cinic, pentru el dragostea reprezentând doar o alta povara ce trebuie purtata. Apropierea de lume a personajului principal, oricât de nefireasca, ne reamintește de deținutul care exista în noi toți.“ – Time

  „Falconer nu este un roman alegoric și nici în stilul lui Kafka sau Lewis Carroll. Dar atinge dimensiuni dincolo de timp, împletind prezentul cu simbolicul, închisoarea exterioara cu cea interioara, într-un amestec aproape sacru.“ – Slate

  „Unul dintre marile atuuri ale romanului Falconer, dincolo de povestea tulburătoare și angoasanta, este felul cum e construita lumea în care intra Farragut si strania lui pedeapsa: este tot timpul un fel de confesor involuntar al colegilor de suferință. În plus, povestea lui de dragoste din închisoare ii dezvăluie alte și alte nuanțe despre o viata trăita intre aburii alcoolului și cei ai metadonei… […] În traducerea lui Liviu Bleoca, romanul își păstrează amestecul de brutalitate și scriitura eleganta, care desface mecanismele suferinței și intra adânc în spiritul uman, acolo unde instinctul primează și dictează, dar o face aducând cu sine un iz din miturile esențiale ale umanității, din povestea lui Cain si a lui Abel, traduse intr-un tulburat secol 20, in America.“ – Adevarul

 • Lacrimile diavolului de: Ștefana Czeller 16.92lei

  Lena Savin, investigator ocult al unei companii de asigurări ieșene, știe unde va ajunge sufletul ei după ce moare. In Iad, asa cum prevede tratatul încheiat după marele cutremur de președintele Alexandrescu cu Satan. Cu decenii în urma, tratatul a salvat milioane de vieți în schimbul sufletelor tuturor românilor. Aplicat cu ajutorul unui consiliu de inițiați, încă pare nemuritor ca însuși președintele. Dar oare lucrurile chiar nu pot fi schimbate? La aceasta întrebare trebuie sa răspundă Lena când pornește pe urmele unor bijuterii furate, alături de demonul sau aliat, Andromalius. Ancheta o duce pe un drum al violentei, trădărilor, ritualurilor ce deschid porți către Iad și ii va încrucișa calea cu cei mai puternici oameni ai României. Poate supraviețui Lena unor încercări cumplite? Își poate învinge fricile și prejudecățile? Cum vor influenta descoperirile ei soarta tarii?

 • Femeia inventată de: Camille Laurens 20.92lei

  Va numiți Claire, sunteți profesoara, aveți patruzeci și opt de ani și ați divorțat de curând. Pentru a va urmări iubitul, pe Jo, va creați un profil fals pe Facebook și deveniți o bruneta singura, de douăzeci și patru de ani. Numai ca nu sunteți dumneavoastră în fotografia acestei fete frumoase, dublul fictiv de care se îndrăgostește Christophe – KissChris. 

  Amețitor joc de oglinzi intre real și virtual, Femeia inventata povestește legăturile primejdioase ale unei femei care nu vrea sa renunțe la dorință. 

  „Un uimitor rechizitoriu al felului diferit în care sunt tratați femeile și bărbații atunci când îmbătrânesc.” – Libération

   „Thriller psihologic scris cu mana de maestru, romanul cuprinde o reflecție asupra relațiilor pe care le stabilim in lumea de azi prin intermediul unui ecran.” – Paris Match

 • Înainte de cădere de: Noah Hawley 24.92lei

  Noah Hawley – creator și scenarist al serialului TV multipremiat, FARGO

  Într-o seara cețoasă de vara, unsprezece oameni se îmbarca într-un avion cu destinația New York. Peste șaisprezece minute, se întâmplă catastrofa: aeronava se prăbușește in ocean. Singurii supraviețuitori sunt un pictor și un băiețel de patru ani, dintr-o familie de bogătași.

  Înainte de cădere plonjează în viețile pasagerilor dispăruți. Coincidente ciudate indica o conspirație. A fost voia destinului sa dispara atâția oameni influenți? Sau a fost o mana criminala? Autoritățile vor sa afle adevărul, iar cei care au supraviețuit devin protagoniștii unei relații de o mare fragilitate, într-un roman uimitor, care vorbește despre soarta și mai ales despre legăturile dintre oameni.

  Înainte de cădere este, pe de o parte, un thriller complex și palpitant. Pe de alta parte, este o explorare a condiției umane, o meditație despre latura întunecată a celebrității, arta, puterea speranței și pericolul pe care-l reprezinta media, în lipsa verificărilor.“ – The New York Times Review of Books

 • Pasărea furtunii de: Conn Iggulden 24.92lei

  In 1437, la ani buni după domnia bravului Henric al V-lea, urca pe tron fiul sau, Henric al VI-lea, renumit pentru blândețea lui. Sănătatea șubredă îl face un monarh slab, care nu poate conduce decât cu ajutorul apropiaților. Exista însa destui ca ducele de York, convinși ca Anglia trebuie guvernata cu mana de fier pentru a supraviețui. Teritoriile ei din Franța sunt amenințate și umbla vorba ca se pune la cale o răzmerita. Se răspândesc temerile ca Anglia nu va rezista, cu atât mai mult cu cât Henric al VI-lea vrea sa o ia de soție pe Margareta de Anjou. Se aduna nori grei. Cine sau ce poate salva regatul înainte sa fie prea târziu?

  „Scris în tradiția marilor romane istorice, Pasarea furtunii ii va face pe cititori nerăbdători sa citească volumele următoare din serie și, de asemenea, sa se documenteze despre Războiul celor Doua Roze. – The Washington Independent Review of Books

  „Descrierile alcătuiesc o tapiserie ampla și însuflețită, iar povestea spusa strategic, într-un ritm rapid, va fi o plăcere și pentru cunoscătorii de istorie, și pentru începători, dar poate nu și pentru cei slabi de înger.“ Express

 • Fata cu toate darurile de: M.R. Carey 24.92lei

  Plin de emoție și captivant de la prima pagina pana la final, Fata cu toate darurile este cel mai puternic thriller distopic pe care îl veți citi anul acesta.

  Melanie este o fata foarte speciala. Dr. Caldwell o numește „micul nostru geniu“.

  In fiecare dimineata, Melanie asteapta cuminte in propria celula sa fie luata si dusa la clasa ei. Atunci cand Sergentul Parks vine dupa ea, arma lui este intotdeauna incarcata si indreptata spre ea cat timp doi dintre oamenii lui o imobilizeaza intr-un scaun special. Ea nu crede ca oamenii o plac prea mult. Glumeste cu ei ca nu ii musca, dar ei nu rad deloc.

  Melanie iubește școala. Adora sa învețe despre adunări și silabe și despre lumea care exista în afara clasei și a celulelor în care trăiesc copiii. Câteodată ea ii povestește învățătoarei favorite toate visurile pe care le are pentru când va creste mare și va explora lumea. Melanie nu știe de ce asta o întristează atât de mult pe domnișoara Justineau.

  „Cel mai bun roman pe care l-am citit tot anul. Un thriller distopic cu o inima reala, sângerândă. Recomand. Recomand. Recomand.“ Maggie Stiefvater

  „Daca citiți un singur roman anul acesta, sa fie Fata cu toate darurile, e fantastic!“ – Martina Cole

 • A cincea cupă de: Dan Simmons 28.02lei

  De ce și-a înscenat Sherlock Holmes propria moarte la Cascada Reichenbach?

  Povestea începe la Paris, unde Henry James vrea sa se arunce în Sena. Destinul vrea însă altceva și salvarea vine de la… Sherlock Holmes, obsedat de ideea ca poate e doar o plăsmuire, nu o ființă în carne și oase. In A cincea cupa, celebrul detectiv se întoarce și elucidează încă un mister. Dispariția lui Clover Adams, soția unui istoric de seama, are implicații greu de descâlcit…

  Călătorie în timp, roman polițist si deopotriva roman de atmosfera, cartea lui Dan Simmons pune tot rafinamentul literaturii în slujba unei povesti ca un puzzle cu nenumărate piese. Depinde de cititor sa descopere locul fiecăruia într-o imagine spectaculoasa.

  „Speculațiile existențiale ale lui Sherlock Holmes și alambicata dinamica a doua investigații îmbogățesc și conferă o mai mare complexitate unui roman care, altfel, ar fi fost doar o poveste oarecare cu Sherlock Holmes, dintre cele scrise după Arthur Conan Doyle.“ – The Washington Post

 • Renegatul de: Robyn Young 28.92lei

  Regele Edward al Angliei se îndreaptă spre Scoția, hotărât sa o cucerească. 
  Un singur om ii sta în cale. 
  Robert Bruce e hotărât sa ajungă el însuși pe tronul Scoției. Dar și alții râvnesc la coroana și se coalizează împotriva lui. El e oricând gata sa moara pe câmpul de lupta. Si totuși, ce sacrificii trebuie sa mai facă pentru a-și atinge scopul?

  „Cele mai bune romane istorice nu doar recreează trecutul, ci sunt relevante pentru prezent. Robyn Young are talentul de a găsi teme de rezonanta.” – The Big Issue 

 • Străzi întunecate de: Gardner Dozois, George R.R. Martin, 32.92lei

  Cu Dahlia, femeia-vampir, facem cunoștință la un ospăț ținut în cinstea creaturilor nopții. Cu anumite farmece periculoase pătrundem în „locuri unde nimeni n-ar trebui sa se aventureze“. Detectivul John Taylor, obișnuit cu fantomele, are de rezolvat cel mai straniu caz: o vrăjitoare și-a pierdut inima și o vrea înapoi. Iar un vânător de stafii descoperă ca unele năluci sunt mai greu de vânat decât altele… In aceste Străzi Întunecate, enigmele, primejdiile și amenințările pândesc la fiecare pagina. George R.R. Martin si Gardner Dozois au realizat o antologie de citit pe nerăsuflate, care a cucerit milioane de cititori.

  „Fie ca ești un fan al romanului polițist, al genului urban fantasy, al horrorului sau al SF-ului, ar trebui sa găsești în aceste pagini câțiva dintre scriitorii tai preferați… si alti scriitori de care n-ai auzit, dar care credem ca-ți vor plăcea cel putin la fel de mult. Vino, așadar, pe aceste străzi întunecate alături de noi și hai sa vedem unde vom ajunge.“ George R.R. Martin

  Detectivii din marile orașe trebuie sa se deprindă cu situațiile în care se confrunta cu ucigași, toxicomani și târfe. Dar, categoric, când ai de-a face cu demoni, ștacheta se ridica. Insa nu numai demonii, ci și șerpii pot ucide și nu te poți apăra de ei decât atunci când descoperi amenințarea, ceea ce descoperă și Decius Caecilius, unul dintre personajele din volum. Lordul John, un alt personaj, se confrunta cu o revolta a sclavilor din Jamaica, sumbra insula paradiziaca, unde se întâlnește cu zombi, canibali și alte creaturi ucigașe. Si nici umbra lui Sherlock Holmes, nici mitul dublului nu lipsesc din aceasta antologie de proza scurta aleasa de maeștrii George R.R. Martin si Gardner Dozois.

  „Câțiva autori de top din genul urban fantasy (Charlaine Harris, Patricia Briggs) stau alături de unii dintre cei mai buni autori de suspans istoric din zilele noastre (Laurie R. King, Steven Saylor) în aceasta antologie excelenta, care cuprinde 16 povestiri originale.“ – Publishers Weekly