Literatură universală (8)
 • Scrisoarea furată: antologie de proză clasică americană de: Nathaniel Hawthorne 16.41lei

  Perfecțiunea și imperfecțiunea, lumina și întunericul, binele și răul se amesteca în câteva povestiri alese, în care virtuțile americanilor de odinioară se vad mai limpede decât oriunde.
  Câte universuri, atâtea feluri de a vedea realitatea. Fantezie și realism, în câteva bijuterii de (re)descoperit, strânse acum într-un volum recomandat cititorilor care iubesc (re)lectura în tihna.
  Edgar Allan Poe, Herman Melville, Nathaniel Hawthorne și alții se întâlnesc în ținutul literaturii neperisabile. Îi regăsiți cu același arsenal care nu da greș. 

 • Doctorul Thorne de: Anthony Trollope 22.40lei

  Un doctor de țara dintr-un secol în care timpul trecea altfel și destinele se scriau altfel. O tânără îndrăgostită și un tânăr care trebuie sa redobândească averea pierduta a familiei. O comedie despre o societate în care domnesc ipocrizia și snobismul.

  Unul dintre cele mai bune romane ale lui Anthony Trollopene face cunoștință cu personaje din Barchester, cu pretențioasa familie De Courcy, cu pragmatica Miss Dunstable si cu deplorabilul Sir Roger Scatcherd. Doctorul Thorne ne seduce cu o poveste fermecătoare ca vinul vechi, în care lumea se vede ca o scena pe care joaca personaje care mai de care mai colorate.

  Doctorul Thorne este o carte palpitanta, plina de spirit, profund înduioșătoare, bogata în emoții la fel de reale astazi ca pe vremea când a fost scrisa. O carte pe care o iubesc.“ – Julian Fellowes, creatorul Downton Abbey

 • Zgomotul timpului de: Julian Barnes 22.41lei

  Este anul 1935 și tânărul compozitor Sostacovici se teme pentru viata sa, căci Stalin e brusc interesat de muzica lui. Artistul e sigur ca va sfârși în Siberia și privește în urma la propria viata. Totuși, are noroc și nu devine o victima. Insa prețul e mare: capitularea în fata regimului.

  Julian Barnes prezintă cu lumini și umbre destinul unui mare muzician, dar și drumul parcurs de Uniunea Sovietica, într-o strălucită explorare a sensului și a locului artei în societate.

  „O ambițioasă alegorie orwelliana despre dificultățile întâmpinate de artiști în societățile totalitare și o parabola kafkiana despre eforturile unui om fricos de a se lupta cu o realitate suprarealista.“ The New York Times 

   „Barnes s-a reinventat inca o data.“ – Daily Telegraph

 • Soția plantatorului de ceai de: Dinah Jefferies 23.43lei

  Tânăra Gwendolyn Hooper ajunge în exoticul Ceylon, nerăbdătoare sa înceapă o viata noua ca soție. O intampina însa un soț distant, secretos și întotdeauna ocupat. Explorând singura plantația de ceai, Gwendolyn descoperă uși încuiate, rochii vechi și alte semne ale unui trecut necunoscut. Când trebuie sa aducă pe lume un copil, trebuie și sa-i dezvăluie lui Laurence adevărul.

  „O poveste pasionanta, despre mistere, conduite și prejudecăți, care se petrece în Ceylon (Sri Lanka de azi). Jefferies demonstrează ca știe sa scrie o poveste plina de suspans, în care motivațiile complexe ale personajelor se întâlnesc în chip surprinzător.“ – Publishers Weekly

  „Carte ofertanta, cu o atmosfera incredibila, Sotia plantatorului de ceai este un roman de epoca dintre cele mai reușite. E pur și simplu fermecătoare.“ – The Sunday Express

   

 • În orașul de aur și argint de: Kenizé Mourad 24.15lei

  La jumătatea secolului al XIX-lea, Lucknow, „oraș de aur și argint“, splendid simbol al armoniei dintre musulmani și hinduși, se transformă în câmp de luptă. Conflictul ia proporții. Minunata Hazrat Mahal devine sufletul unei revolte care se va sfârși aproape peste un secol, când India își va câștiga independenta.

  Fresca istorică pe fundalul căreia se țese o poveste de dragoste ca o broderie din alte timpuri, În orașul de aur și argint istorisește destinul unei eroine neînțelese, prima femeie care a jucat un rol în eliberarea Indiei. Kenizé Mourad pune întrebări neliniștitoare despre drepturi și îndatoriri, despre fericire și supliciu, despre libertate și soartă, într-un roman de savurat la fiecare pagină.

 • Pedeapsa furtunii de: John daSelva 24.90lei

  O evadare și un furt de diamante din timpul celui de-al doilea război mondial conduc la ridicarea unor imperii în lumea afacerilor licite, dar mai ales ilicite.
  Aveți în fața dumneavoastră un roman care se prezintă întreg, deși ar permite serializarea – veți parcurge trei aventuri ale unui personaj, Blade Storm, le nom de guerre al unui bărbat român impozant prin fizic, de temut prin inteligența practică, invincibil prin abilitățile și cunoștințele sale marțiale – în clasica unealtă de marketing, trilogia.
  „Maestrului Dezastrului“, Blade Storm, vă va purta din Extremul Orient în Americi, cu un centru imaginar – și moral, îndrăznesc să spun – aflat în cealaltă emisferă, aici, în România.

  John DaSelva creează, prin personajul Blade Storm, un aventurier care are dorul românesc de a se întoarce acasă, un agent secret care nu schimbă taberele niciodată – şi e „atât de româneşte“ să rămâi singur, doar cu fraţii tăi de arme, împotriva unor forţe copleşitoare –, un bărbat care ştie să trăiască clipa, însă păstrează o singură iubire în adâncul său – şi există pagini de mare frumuseţe care sunt ale tuturor românilor plecaţi de-acasă –, un român care este în stare să devină orice în lumea largă, cu condiţia ca lumea largă să nu-i schimbe nimic din ce el ţine în adâncul său.

  Cătălin Badea-Gheracostea

 • Marea șansă de: Olivia Manning 24.92lei

  Tinerii Guy și Harriet Pringle, care trăiesc și lucrează in Romania, trebuie sa plece în Grecia, căci armata germana avansează. Europa e în război și lupta se da pe toate fronturile – în viata publica și în viata privata. Amestec de balcanism și europenism, sufocat de sărăcie și corupție, Bucureștiul anilor ’39–’40 se dezvăluie dintr-un unghi nemilos, celebru încă de la apariția cărții.

  Trilogia Balcanica, al cărei prim volum este Marea șansă, face un portret remarcabil al unui cuplu, al unui stil de viata dispărut și al unei lumi care sta sa se prăbușească.

  Trilogia Balcanica de Olivia Manning este una dintre cele mai minunate opere de fictiune apărute în Anglia de la război încoace. Galeria personajelor este uriașă, descrierea scenelor, absolut superba, patosul e reținut, iar umorul, discret și civilizat.“ – Anthony Burgess

  „Când ninsoarea s-a oprit, în sfârșit, orașul se arata alb ca un oraș-fantoma strălucind sub un cer de cositor. Au apărut din nou trecătorii și cerșetorii au ieșit de prin găurile lor. Erau acum mai multi ca niciodată. Sute de familii de țărani, destrămate prin recrutarea celor care aduceau pâinea în casa, fuseseră gonite de iarna în capitala, unde aveau impresia ca se împarte o dreptate magica.“

 • Viața mea de: Charles Chaplin 28.92lei

  In Viata mea, acum tradusa integral în Romania, cititorul va descoperi o poveste nu doar cu lumini, ci și cu multe umbre: de la copilăria petrecuta într-o sărăcie lucie la prețul celebrității.

  Document inestimabil al unui destin personal și al istoriei artelor, cartea lui Chaplin, geniu al cinematografiei, este totodată cartea unei epoci strălucit evocate.

  „Asa era Londra copilăriei mele, Londra toanelor și a dimineților mele: îmi amintesc Lambeth în zilele de primăvară; îmi amintesc lucruri și incidente mărunte; îmi amintesc o călătorie împreună cu mama, sus, în vehiculul tras de cai, încercând sa atingem tufele de liliac pe lângă care treceam; îmi amintesc nenumăratele bilete de transport colorate, portocalii, albastre, roz și verzi, care se împrăștiau pe trotuar când tramvaiele se opreau; îmi amintesc de florăresele rubiconde de la coltul podului Westminster, făcând vesele boutonnières, cu degetele lor îndemânatice manevrând brocartul și feriga tremurătoare. Îmi amintesc de mirosul umed de la trandafirii proaspăt stropiți (…) Din astfel de lucruri mărunte cred ca s-a născut sufletul meu.“Charles Chaplin