Istorie (3)
 • Donbas de: Jacques Sandulescu 20.92lei

  Născut în Romania, adolescentul care avea sa devina Big Jacques, adică boxer profesionist, actor și proprietar al unui bar de jazz din New York, e luat de pe strada într-o buna zi și dus în lagărul sovietic de la Donbas. Dupa doi ani și jumătate de chin, reușește o evadare spectaculoasa.

  Destinul lui incredibil ni se dezvăluie în Donbas, scriere autobiografica tradusa în premiera în Romania, țara natala a lui Jacques Sandulescu. Romanul i-a uimit pe americani, trimițându-i cu gândul la Indiana Jones sau James Bond. Numai ca, înainte de a fi o aventura cinematografica, povestea lui Big Jacques e o poveste adevărată.

  „Cartea e scrisa cu simplitate si franchete si e extraordinar de emotionanta. Este o poveste profund personala, de moda veche, petrecuta in cea mai neagra epoca, si afirmarea directa a unui crez profund.“ – The New York Times Book Review

 • Prieteni și eroi de: Olivia Manning 24.92lei

  Harriet Pringle tocmai a sosit la Atena. Dupa ce a scăpat din Romania ocupata de naziști, așteaptă vesti despre Guy, soțul ei, rămas la București, „orașul decăzut“. Cei doi se reîntâlnesc în capitala Greciei, care însa nu e ocolita de război. In scurta vreme, Europa se va fărâmița, iar protagoniștii vor avea o noua cale de urmat într-o alta lume.

  „Una dintre cele mai bune cronici despre Romania si Grecia la vreme de război, Prieteni și eroi are o poveste bine scrisa, captivanta, hipnotica.“ – The Guardian

 • Istoria Lumii de: Andrew Marr 28.02lei

  Din preistorie și pana în zilele noastre, istoria mare se împletește cu istoria mica. Noile descoperiri dezvăluie într-o alta lumina poveștile lumii, a cărei istorie se schimba odată cu noi.

  Andrew Marr, realizator al unor fascinante documentare BBC, călătorește înapoi în timp și descoperă legăturile dintre epoci, locuri, oameni și întâmplări. Evenimentele care au schimbat omenirea se reasaza într-un puzzle uriaș. Povesti nespuse se descoperă în premiera, imagini nevăzute se arata, personaje nevăzute ies din umbra.

  „O carte extraordinara. Andrew Marr are un stil remarcabil și un control special asupra materialului. Lucrarea lui ar trebui sa fie lectura obligatorie pentru toți cei care studiază istoria. “ – The Spectator