Dragoste (7)
 • Amalia de: Liza Karan 15.00lei

  Amalia este o adolescentă care se îndrăgostește nebunește de Zain, un bărbat mai în vârstă, de cultură și religie diferite de ale ei. Și, când dragostea lor reușește să se ridice mai presus de convingerile fiecăruia, un secret bine păstrat iese la iveală și e pe punctul de a o ruina.

  ”Această poveste de dragoste este una originală, deloc convențională, menită să nască întrebări și chiar controverse. Puțini sunt scriitorii care îndrăznesc să descrie o poveste de iubire ce începe în cele mai puțin convenționale moduri, într-unul care e, în genere, blamat chiar de morala comună. În plus accentul de roman în egală măsură spiritual, de descriere a unei transformări metafizice, dar și tribulațiile sufletești ale eroinei (credințele sale, visele premonitorii și chiar și blestemele) îl recomandă drept un roman aflat, mai degrabă, în descendența lui Paulo Coelho decât a vreunui scriitor român.” Alina Sârbu

  ”Iubirea, regăsirea și iertarea fac din Amalia unul dintre cele mai bune romane de personaj și de tablou intercultural pe care le-am citit în ultimii ani.” – Cătălin Badea-Gheracostea

 • Iubire etc. de: Julian Barnes 16.41lei

  Ne întâlnim din Gillian, Stuart și Gillian. Au trecut zece ani de la povestea din Trois și viața merge mai departe. Și mai haotic, și mai de neînțeles. În iubire, jocul nu se termină niciodată. Nici dorința, nici regretul, nici bucuria, nici durerea.

  „Dacă vreți neapărat sa împărțiți oamenii in categorii in funcție de factorul iubire, vă propun să o faceți in felul următor: unii au norocul sau ghinionul să iubească mai multe persoane, una după alta sau simultan; in timp ce alții au norocul sau ghinionul să iubească o singura data in viată. Iubesc o data și, indiferent ce se întâmplă, iubirea nu mai moare. Unii nu pot iubi decât o data. “ – Julian Barnes

 • Niveluri de viață de: Julian Barnes 16.41lei

  „Julian Barnes e un magician al inimii, un magician fără rival“. Asa a spus juriul Man Booker despre scriitorul englez în 2011, atunci când i-a acordat prestigiosul premiu. Niveluri de viata confirma verdictul.

  „Pui laolaltă doua lucruri care n-au mai fost puse laolaltă pana acum. Și lumea se schimbă“. În noua carte a lui Julian Barnes descoperim personaje care se plimba cu balonul și de acolo privește lumea, oameni care fac fotografii, iubesc și suferă. Ne așteaptă o carte despre cum e „sa pui laolaltă“ doua lucruri, doi oameni, și apoi totul sa se ducă de râpă.

 • Până când m-a cunoscut de: Julian Barnes 16.41lei

  Un bărbat începe să reconstituie din fragmente trecutul femeii iubite. Ies la suprafață frânturi de povesti, obsesii, compromisuri și visuri. Filmul se insinuează încet și nu trece mult pana acaparează tot, mai ales memoria, hrănind o gelozie care trezește la viata demonii ascunși în creier și în inimă. O lovitură de maestru a lui Julian Barnes, scriitorul care pătrunde mereu în ținutul periculos al psihicului uman.

 • Parfumul iubirii de: Cristina Caboni 16.41lei

  Elena are un talent rar: descoperă ingredientele unui parfum imediat ce-l miroase. Parfumul a făcut parte întotdeauna din viata ei. Se simte acasă numai atunci când o învăluie esențele mirifice ale florilor, al plantelor și ale mirodeniilor.

  Datorita harului ei, ajunge de la Florenta la Paris si se initiaza in stravechea arta a aromei. In Orasul Luminilor descifreaza enigmatica reteta straveche a unui parfum fara egal, conceput de strabunica ei. In calatoria ei spre o noua viata, in care prind contur emotii tari ca esentele, il intalneste pe Cail, barbatul care cultiva soiuri rare de trandafir. Impreuna, cei doi merg pe calea mirosurilor secrete, a amintirilor indepartate si a sperantei de a descoperi iubirea de neuitat.

  „Parfumul este calea. S-o strabati inseamna sa-ti gasesti propriul tau suflet.“ – Cristina Caboni

 • Trois de: Julian Barnes 16.41lei

  O femeie, doi bărbați. Trei oameni și trei povesti despre iubire, despre forța, farmecul și meschinăriile ei. Un roman despre omul de azi, prejudecățile și slăbiciunile ei. O carte în care umorul, ironia și scepticismul funcționează spectaculos împreună.

  „Eu spuneam ca viata e ca invadarea Rusiei: un început plin de elan, o încrâncenată încetinire, o bătălie înfricoșată cu Generalul Iarna, apoi zăpadă insângerată. Acum însa nu mai vad lucrurile la fel. Nu exista niciun motiv pentru care drumul n-ar fi unul lăturalnic, însorit, printre vii, nu-i asa?“ –  Julian Barnes

   

 • Scurt tratat despre iubire de: Ovidiu Raețchi 16.90lei

  „Când doi iubiți se găsesc fata în fata, începe măsurarea conținerilor din ei. Tu ma conții pe mine? Eu te conțin pe tine? Exista în tine vieți și destine pe care eu nu le conțin? E diferența dintre noi atât de mare, încât suntem ca un arc de cerc în fata unui cerc întreg?“ 

  Care este anatomia îndrăgostirii? Când începe și când se termina dragostea? Iubim o idee despre Frumos și Bine preexistenta în noi? Dizolva sexualitatea dimensiunea morala a amorului?
  Ovidiu Raețchi pune sub lupa unele dintre marile întrebări despre iubire. Răspunsurile din eseurile sale presupun o întoarcere critica la idei clasice precum cele ale lui Platon, Stendhal, Kierkegaard sau Ortega y Gasset.