Cărți pentru copii (3)
 • Gregor pământeanul de: Suzanne Collins 15.30lei

  Fanii seriei Jocurile Foamei vor fi plăcut surprinși s-o descopere din nou pe Suzanne Collins în aceasta serie de romane pentru copii.

  In primul volum al seriei CRONICI DIN SUBPAMANT, Gregor, eroul principal, cade printr-un grilaj din subsolul blocului din New York în care locuiește și ajunge în întunecatul Subpamant, o lume stranie, populata de tot felul de ființe fascinante și bizare. Aparent rezultatul unui accident, venirea lui Gregor pare a fi împlinirea unei profeții vechi de sute de ani despre un erou menit sa salveze lumea din Subpamant. Inițial reticent, Gregor învață sa-și asume menirea atât pentru a-i ajuta pe subpământenii aflați în pragul unui război, cât și pentru a rezolva misterul dispariției propriului sau tata.

  Gregor este un erou neobișnuit, ales sa fie războinic, dar care înțelege o lecție pe care ar trebui s-o știe toți copiii din lume și s-o aplice în viata de adult: un adevarat războinic este cel care recurge la violenta doar când nu mai are de ales, după ce a epuizat toate posibilitățile de rezolvare a conflictelor pe cale amiabila.

 • Viața pe marte de: Jennifer Brown 15.32lei

  In vârstă de 12 ani, Arcturus Betelgeuse Chambers, zis Arty, face parte dintr-o familie pasionata de privitul în stele, iar dorința lui cea mai mare este de a găsi viata pe alte planete. Prima ținta a căutărilor sale este Marte, planeta cea mai apropiata de noi și, seara de seara, își îndreaptă telescopul înspre ea pentru a fi primul care descoperă marțienii.

  Insa totul amenință sa se termine când părinții îl anunță ca se vor muta în Las Vegas (orașul cel mai luminat de pe Pământ și, din cauza asta, cel în care noaptea abia dacă se vad stelele). Si, de parca toate astea nu erau suficiente, trebuie sa stea la vecinul sau înfricoșător (pe care-l bănuia ca e, de fapt, un zombi) cât timp ei se duc sa caute o casa noua. Dar ceea ce părea a fi un coșmar se transforma în aventura vieții sale: vecinul nu doar ca nu e zombi, dar e chiar Cash Maddox, un fost astronaut de la NASA, acum la pensie. Alături de Cash, Arty are ocazia sa afle minunatele taine ale cosmosului, dar și sa descopere ca adevărata prietenie nu tine cont de vârsta.

 • Un băiat numit Crăciun de: Matt Haig 26.91lei

  Un băiat numit Crăciun este cartea cea mai frumoasa pe care-ți poți dori s-o citești de sărbători. Are de toate: zăpadă, aventuri, magie, umor, reni, turta dulce, elfi, spiridusi și un băiat pe nume Nikolas căruia nu-i e teama sa creadă în magie.

  Frumos întrețesută printre rânduri, lecția pe care o învață Nikolas și, odată cu el, copiii de toate vârstele care citesc cartea, este ca adevărata magie a Craciunului este magia dăruirii, un dar de care ne putem bucura cu toții.

  Plina de ințelepciune și umor, Un băiat numit Crăciun, este deja un clasic în devenire, o poveste neobișnuită și incitanta, scrisa de autorul de succes Matt Haig si minunat ilustrata de Chris Mould.

  Drepturile pentru ecranizarea cărții au fost cumpărate de Blueprint și Studio Canal, iar scenariul va fi semnat de Ol Parker.

  „Un nou clasic măreț. Amuzant, un pic trist și absolut strălucit. Se pare ca, de fapt, știam doar jumătate din poveste.” Simon Mayo, BBC

  „Cea mai frumoasa poveste de Crăciun publicata în ultimele decenii. Generațiile viitoare vor asocia cu Un băiat numit Crăciun aceeași bucurie și stare de bine pe care ne-o dau noua mâncărurile tradiționale și oamenii de zăpadă.” – Stephen Fry

  „Un ren numit Blitzen și o căciulă roșie putin cam neobișnuită… aceasta poveste de Crăciun ar putea sa-l emoționeze chiar și pe Scrooge.” – The Guardian

  „Lectura cărții se aseamănă cu plăcerea de a sta lângă foc într-o zi friguroasa… E cartea perfecta pentru Crăciun din toate punctele de vedere.” – The Independent